fbpx

Παιδοδοντίατρος: Η πρώτη του επίσκεψη!

Παιδοδοντίατρος

Η Παιδοδοντίατρος ‘Εφη Θεοδώρου μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο οδοντιατρείο.

Η επίσκεψη στο γιατρό, πόσο μάλλον στον/στην Παιδοδοντίατρο, είναι λογικό να προκαλεί φόβο και κλάματα σε ένα παιδί. Σε αυτό το σημείο, η προσπάθεια δημιουργίας μίας «καλής αρχής» στη σχέση του παιδιού με τον Παιδοδοντίατρο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και μία πιο εύκολη συνέχεια στις επισκέψεις σας.

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται μόλις ανατείλουν τα πρώτα δοντάκια (6-12 μηνών), ώστε να δοθούν οι πρώτες οδηγίες στοματικής υγιεινής, διατροφικές συμβουλές αλλά και να εξοικειωθεί το παιδί στο οδοντιατρικό περιβάλλον. Όταν η πρώτη επίσκεψη του παιδιού συμπίπτει με επείγουσα κατάσταση τότε το παιδί μπορεί να αναπτύξει οδοντιατρική φοβία αφού θα χρειαστεί αμέσως θεραπεία, χωρίς να του δοθεί χρόνος να προσαρμοστεί στο περιβάλλον.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες ένα παιδί να αναπτύξει φοβία ως προς τον οδοντίατρο είναι μεγαλύτερες όταν η μαμά ή ο μπαμπάς φοβούνται επίσης

Η προσπάθεια δημιουργίας μίας “καλής αρχής” στη σχέση του παιδιού με τον Παιδοδοντίατρο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και μία πιο εύκολη συνέχεια στις επισκέψεις σας.

Πρακτικές συμβουλές για την πρώτη επίσκεψη στον/στην Παιδοδοντίατρο

✔️ Προσπαθήστε οι ίδιοι να μην αγχωθείτε για το ραντεβού.

✔️ Αν το παιδί έχει οποιαδήποτε απορία προσπαθήστε να περιοριστείτε σε πληροφορίες που δεν θα αγχώσουν το παιδί. 

✔️ Καλύτερο θα ήταν να περιμένετε ο οδοντίατρος να λύσει τις δικές σας απορίες και του παιδιού.

Η πρώτη επίσκεψη περιλαμβάνει εξέταση ρουτίνας και ψυχολογική προετοιασία του παιδιού.

Βασικές πληροφορίες πριν το πρώτο ραντεβού στον/στην Παιδοδοντίατρο

🔶 Το πρώτο ραντεβού συνήθως περιλαμβάνει εξέταση ρουτίνας, ψυχολογική προετοιμασία και εγκλιματισμό του παιδιού στο περιβάλλον. Εκτός από επείγουσες καταστάσεις ή σε περίπτωση που το παιδί είναι έτοιμο για θεραπεία, το πρώτο ραντεβού είναι περιορισμένο σε θεραπεία.

🔶 Τίποτα δε γίνεται χωρίς την ενημέρωση και συγκατάθεση τόσο του παιδιού όσο και του κηδεμόνα, οπότε μην ανησυχείτε!

🔶 Εάν το παιδί σας έχει διαγνωσθεί με αυτισμό, τα αρχικά μας ραντεβού μπορεί να είναι μια απλή βόλτα μέσα στο ιατρείο μέχρι το παιδί να ταυτιστεί με το περιβάλλον.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανησυχία σας, κάντε εξ’αρχής μία συζήτηση με το/την Παιδοδοντίατρό σας.

Mάθε περισσότερα σε ένα Online Masterclass!

Αν οι παραπάνω πληροφορίες σου φάνηκαν ενδιαφέρουσες, προτείνουμε να παρακολουθήσεις το VOD Masterclass της Παιδοδοντιάτρου ‘Εφης Θεωδόρου με τίτλο “Φροντίδα του στόματος έως το 1ο έτος”.

Παρακολούθησέ το εδώ

Ακολουθησέ μας στο Facebook και στο Instagram και μοιρασου μαζί μας όλα όσα θέλεις να αναλύσουμε σε επόμενά μας blog post!



Με στοιχεία από http://www.paedopractice.eu

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top