fbpx

10 χρυσές συμβουλές για καλύτερη εγκυμοσύνη και τοκετό

συμβουλές για καλύτερη εγκυμοσύνη και τοκετό

Η Μαία μας Σοφία Τσιρώνη, μοιράζεται μαζί μας 10 πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη εγκυμοσύνη και τοκετό για να απολαύσεις αυτό το ταξίδι!

Συγχαρητήρια για την απόφαση να γίνεται γονιός. Αυτή σας η απόφαση σίγουρα διακατέχεται από μπερδεμένα συναισθήματα όπως χαρά, ευτυχία αλλά και  υπευθυνότητα και ανησυχία για το τι θα πρέπει να κάνετε ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη και τοκετό.

 Ας μη ξεχνάμε ότι η εγκυμοσύνη είναι η αρχή και ο θεμέλιος λίθος της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην εγκυμοσύνη συντελείται ένα θαύμα μέσα στο σώμα σας πάντα με την ενεργή συμμετοχή σας κι εσείς είστε εκείνη που μπορείτε να επηρεάσετε το τελικό αποτέλεσμα.

 Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μου 10 χρυσές συμβουλές για καλύτερη εγκυμοσύνη και τοκετό.

   1. Ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή σας. Από την διατροφή σας θα πάρει τα απαραίτητα συστατικά το μωρό σας για να τραφεί και να αναπτυχθεί. Ταυτόχρονα και η δική σας υγεία εξαρτάται από τη διατροφή σας . Μη ξεχνάτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα φολικού οξέος και ωμέγα 3 . Η χρήση αλκοόλ και τσιγάρου απαγορεύεται.

   2. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ο τρόπος που αναπνέετε. Μέσω της αναπνοής οξυγονώνεται ο εγκέφαλος σας οι μύες σας καθώς και μέσω του πλακούντα ο εγκέφαλος και οι μύες του μωρού σας. Επίσης με την αναπνοή ελέγχετε και το στρες σας! Έτσι λοιπόν 20 βαθιές κοιλιακές αναπνοές 3φορες την ημέρα είναι η συνταγή για καλύτερη εγκυμοσύνη.

 3. Εξίσου σημαντικό είναι τι σκέφτεστε. Οι σκέψεις γίνονται συναισθήματα και τα συναισθήματα θα γίνουν ορμόνες και οι ορμόνες θα επηρεάσουν εσάς, τη δική σας ψυχολογία και την έκβαση του τοκετού σας, καθώς  και το μωρό σας την ιδιοσυγκρασία του και το χαρακτήρα του. Έτσι λοιπόν θετικές σκέψεις για θετικά αποτελέσματα!

 4. Κάνετε μια λίστα με όλες τις φοβίες σας σχετικά με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και συζητήστε τις με την μαία σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τη σκέψη σας και να διώξετε κάθε σκιά από τη χαρά της εγκυμοσύνης και του τοκετού σας. Ακόμα, με αυτόν τον τρόπο, θα αφήσετε το σώμα σας στη σοφή και ρυθμική του λειτουργία για να κάνει τον τοκετό σας ευκολότερο και εσάς ικανή να συνεργαστείτε μαζί του.

 5. Η σωστή στάση του σώματος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο  στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης χωρίς πόνους αλλά και στο να πάρει τη σωστή θέση το μωρό σας στη μήτρα,  καθώς και στην προετοιμασία του σώματος για ένα εύκολο και γρήγορο τοκετό. Μπορείτε λοιπόν  να περπατάτε 30 λεπτά την ημέρα, να κάθεστε οκλαδόν όταν μπορείτε και να κάνετε βαθιά  καθίσματα με τη βοήθεια του συντρόφου σας. Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μαθήματα Pilates. Έχει άλλωστε αποδειχθεί γυμνασμένες γυναίκες χρειάζεται να σπρώξουν λιγότερο. Τέλος, ας μην ξενάτε ότι η άσκηση σας προστατεύει από το άγχος.

 6. Ακούστε χαλαρή μουσική. Το έμβρυο από τη στιγμή της σύλληψης αισθάνεται τις δόνησης του  εσωτερικού του σώματός της μητέρας. Μετά τους πρώτους μήνες μπορείτε να του τραγουδάτε αλλά και να του βάζετε να ακούει κλασική μουσική. 

 7. Πάρτε όσο περισσότερη γνώση μπορείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετικά με την εγκυμοσύνη το τοκετό και την φροντίδα του μωρού σας. Η γνώση είναι δύναμη: Προετοιμαστείτε για τον τοκετό σας ακόμη και αν είναι να γεννήσετε με καισαρική τομή. Nα θυμάστε πάντα ότι η γνώση διώχνει τον φόβο. Είνια μεγάλη αλήθειας ότι το σώμα μας έχει όλη την σοφία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο φυσικό τοκετό ή στη γρήγορη ανάρρωση μετά την καισαρική τομή. 

 8. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ξεκουραστεί . Η ξεκούραση και η ηρεμία κρίνονται πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του εμβρύου.

 9. Πάρτε μαθήματα μασάζ εγκυμοσύνης. Το μασάζ προσφέρει χαλάρωση και εκκρίνει ενδορφίνες ( τα φυσικά ηρεμιστικά του ανθρώπινου σώματος). Σε συνεργασία με τον σύντροφό σας βιώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του μασάζ εγκυμοσύνης.

 10. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ:  Κάντε όλα τα παραπάνω σε συνεργασία και με την αγάπη του συντρόφου σας . Προετοιμαστείτε να υποδεχθείτε τον καρπό του έρωτα σας μέσα στην δόνηση της αγάπης. Υποδεχθείτε το παιδί σας μέσα σε ατμόσφαιρα συναισθηματικής ασφαλείας και ενσυναίσθησης. Aυτή η συνεργασία στο μέλλον θα σας ανταμείψει!

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας συμβουλές και σκέψεις για την επικοινωνία σε ζευγάρι που περιμένει παιδί!

Αν σου φάνηκαν χρήσιμες οι παραπάνω συμβουλες σου προτείνουμε το Masterclass “Χαλάρωση και Αναπνοές στον Τοκετό”

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top