Τα αυτοσχέδια παιχνίδια διακοπών είναι τα καλύτερα!
Εχει συμβεί σε όλους μας να βρισκόμαστε κάπου με τα παιδιά μας, να περιμένουμε πεινασμένοι τις τηγανητές πατάτες σε κάποιο εστιατόριο, στην αναμονή ενός γιατρού, μέσα στο καράβι, στο τρένο, στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Να τι μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας και, πιστέψτε με, θα περάσετε φανταστικά! Η Μυρτώ μας προτείνει:
1. Τα αντίθετα: Εσείς λέτε μια λέξη και ζητάτε από το παιδί σας να σας πει το αντίθετο! Όπως «μαύρο – άσπρο, πεινασμένος – χορτάτος, ψηλός – κοντός», κ.ο.κ.
2. Top 5! Η μαμά δίνει έναν τίτλο κατηγορίας και το παιδί καλείται να βρει πέντε λέξεις της συγκεκριμένης κατηγορίας. Για παράδειγμα: Ζώα της ζούγκλας: Λιοντάρι – Καμηλοπάρδαλη – Τίγρη – Ελέφαντας – Ιπποπόταμος
3. Making stories: Ο γονιός δίνει τρεις λέξεις και το παιδί πρέπει με αυτές να φτιάξει μια ιστορία! Για παράδειγμα: Μπάλα – παιδί – θάλασσα
4. Το αρχικό γράμμα! Ο γονιός δίνει το αρχικό γράμμα και λέει λέξεις που ξεκινούν από αυτό εναλλάξ με το παιδί του! Ο τελευταίος που δεν θα βρει λέξη χάνει!
5. Ομάδες πραγμάτων: Ο γονιός δίνει τον τίτλο μιας ομάδας πραγμάτων/ ζώων/φαγητών και εναλλάξ με το παιδί λένε λέξεις της αντίστοιχης κατηγορίας. Για παράδειγμα: «Κατηγορία φρούτα».
6. Σύνθετες λέξεις: Ο γονιός αναφέρει σύνθετες λέξεις όπως «ουρανοξύστης, σκουληκομυρμηγκότρυπα, καλημέρα» και το παιδί πρέπει να αναγνωρίσει τα συνθετικά τους! 7. Οι συνταγές! Εσείς αναφέρετε ένα φαγητό και πρέπει μαζί με το παιδάκι σας να ανακαλύψετε τα συστατικά της συνταγής! Πώς φτιάχνουμε τον τραχανά; Τα κεφτεδάκια; Την ομελέτα;
8. Οι «λέξεις-φίλοι»! Ο γονιός βρίσκει μια λέξη και το παιδί πρέπει να βρει μια «λέξη-φίλο». Δηλαδή, ένα συνώνυμο! Για παράδειγμα «μαμά-μητέρα, άσπρο-λευκό».
9. Όνομα – Ζώο – Πράγμα: Το κλασικό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων μπορεί να παιχτεί και χωρίς χαρτί. Ο γονιός λέει ένα γράμμα και το παιδί πρέπει να βρει ένα όνομα, ένα ζώο κι ένα πράγμα που να αρχίζουν με το γράμμα αυτό. Μετά γίνεται το αντίστροφο!
10. Do the math! Οι αριθμοί μπορούν να γίνουν «οι καλύτεροί σας φίλοι» σε τέτοιες στιγμές. Ας ανέβουμε από το 0 ως το 100 ανά 5, πάμε ανάποδα από το 30 ως το 0, ας κάνουμε ζευγαράκια αριθμών που δίνουν άθροισμα το 20. Αυτά και χιλιάδες ακόμα παιχνίδια μπορούν να προκύψουν από τους αριθμούς!
Πηγή: boommag.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram και μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας αυτοσχέδια παιχνίδια διακοπών!!!