fbpx

Soul food: Η ομάδα του MyParenthood σου προτείνει τα καλύτερα βιβλία γονεϊκότητας για τις διακοπές

βιβλια διακοπών

Μερικές φορές το κλικ στο μυαλό μας γίνεται με τα βιβλία. Με άλλο λόγια, ένα καλό ανάγνωσμα, μπορεί πραγματικά να μας δώσει την τροφή για σκέψη που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι ή να πάρουμε μια μεγάλη, εσωτερική απόφαση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να γίνουμε ή είμαστε γονείς.

Αυτό το καλοκαίρι η επιστημονική ομάδα του MyParenthood μοιράζεται μαζί σου τα βιβλία γονεϊκότητας που σίγουρα αξίζει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές. Στις σελίδες του θα βρεις ψαγμένες συμβουλές, χρήσιμα tips, ιδέες ακόμα και ένα τρόπο να βλέπεις τα πράγματα μέσα από το νέο σου ρόλο ως γονιός.

Δες τις προτάσεις μας!

 H Μαία του MyParenthood Σοφία Τσιρώνη μας προτείνει ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε έξυπνα και ευτυχισμένα παιδιά.  

Brain Rules, Τζον Μεντίνα, Εκδ. Ψυχογιός  

Εάν είστε νέοι γονείς και αναζητάτε έναν επιστημονικό οδηγό γονεϊκοτητας  αλλά και ταυτόχρονα γονικής πρακτικής, θα σας συμβούλευα  να διαβάσετε το βιβλίο του Brain Rules που θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά. 

Πιστεύω ότι μπορεί να σας επηρεάσει θετικά το πώς αισθάνεστε αλλά και να σας προσφέρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε και την φροντίδα του παιδιού σας. Στις σελίδες του θα αποκομίσετε πληροφορίες για το πως αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε αυτή την ανάπτυξη. 

Ακόμα θα μάθετε:  

  • Που τελειώνει ο ρόλος της φύσης και που ξεκινά η ανατροφή. 
  • Για την επιβλαβή επιρροή της τηλεόρασης για παιδιά κάτω των δύο ετών. 
  • Πως η  εξυπνάδα και η ευτυχία πάνε μαζί. 
  • Πως ο καλύτερος παράγοντας πρόβλεψης της σχολικής προόδου δεν είναι το IQ αλλά ο «αυτοέλεγχος».
  • Επίσης, θα γνωρίσετε πως η εγκυμοσύνη και τα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού σας θα επηρεάσουν την υπόλοιπη ζωή τους.  

Η ψυχολόγος του MyParenthood Ματίνα Σωτηροπούλου κάνει μια πρόταση που θα δώσει τροφή για σκέψη στον εσωτερικό μας κόσμο και θα μας βοηθήσει ως γονείς να οργανώσουμε τη σκέψη μας.  

“Η αυτοβιογραφία ενός σκιάχτρου” ,Boris Cyrulnik, Εκδ. Κέλευθος 

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να συμφιλιώσει τον αναγνώστη με την ιστορία και το παρελθόν του και να μετατρέψει τις πληγές και τα τραύματα του, σε αυτό που σήμερα ονομάζεται “ψυχική ανθεκτικότητα”. Ο μόνος τρόπος, για να φτιάξει κανείς μία όμορφη και ζεστή οικογένεια, είναι να γνωρίζει καλά τη δική του και να βρει τη δύναμη, μετατρέψει τις δύσκολες αναμνήσεις του, σε  ικανότητες που μόνο εκείνος έχει. Το βιβλίο “Η αυτοβιογραφία ενός σκιάχτρου” του Boris Cyrulnik, μας δείχνει τον τρόπο αυτό.  

Καλή ανάγνωση και καλό καλοκαίρι!  

H Μαία του MyParenthood Ευαγγελία Χρηστάκου μας προτείνει δύο βιβλία που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε μια καλή αρχή στη ζωή με το μωρό μας  

“Πως έρχεται ένα μωρό στον κόσμο”, Φρεντερίκ Λεμπουαγιέ, Εκδ. Μαϊστρος  

Ένα κείμενο για την ιερή διάσταση του τοκετού και για να καταλάβουμε καλύτερα το μυστήριο του ερχομού μιας νέας ζωής στον κόσμο, όχι με τρόπο μαιευτικό αλλά με λόγο ποιητικό και πνευματικό! 

“Με το μωρό στην αγκαλιά”, Αντιγόνη Ωραιοπούλου, Εκδ. Μύρτος  

Το προτείνω ως ένα εγχειρίδιο επιβίωσης για νέους γονείς. Στις σελίδες του μοιράζονται με τρόπο ανθρώπινο σκέψεις και απαντήσεις για θέματα που απασχολούν τους νέους γονείς, βγαίνοντας από το μαιευτήριο! Ας θυμάστε ότι γονείς δεν γεννιόμαστε αλλά γεννιόμαστε και ότι ο καλύτερος “δάσκαλος” είναι το παιδί μας! 

Ένα κείμενο για την ιερή διάσταση του τοκετού…για να καταλάβουμε καλύτερα το μυστήριο του ερχομού μιας νέας ζωής στον κόσμο, όχι με τρόπο μαιευτικό αλλά με λόγο ποιητικό και πνευματικό! 

H γυναικολόγος Μαριλία Νικολαΐδου προτείνει το βιβλίο του Yuval Harari “Sapiens” για το φετινό καλοκάίρι !

Με γλαφυρο και απλό τρόπο, χωρίς επιστημονικές ορολογίες αλλά χρησιμοποιώντας την Βιολογια , την Κοινωνιολογια και την Ιστορία, ο συγγραφέας περιγράφει την επικράτηση του Homo Sapiens και την δημιουργία και εξέλιξη του Πολιτισμού, ξεκινώντας από τις πρώτες ομάδες μέχρι τις μέρες μας… Ο συγγραφέας με απλά λόγια αποκαλύπτει πράγματα που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν έχουμε ποτέ φανταστει τον ρόλο που έχουν παίξει στην ανθρώπινη εξέλιξη!

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram και μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας βιβλία διακοπών!

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top