fbpx

Είμαι μαμά, παραμένω γυναίκα

Είμαι μαμά

Εμείς συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις, κι εσείς μοιραστήκατε τις σκέψεις σας για το τι σημαίνει τελικά “Είμαι μαμά” . Το αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του myparenthood.gr έχουν μεγάλη αξία για όλες μας!

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του myparenthood.gr ανοίξαμε μεταξύ μας μια γρήγορη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με αυτό που μας απασχολεί: η Γυναίκα-Μαμά. Ως ομάδα, είμαστε χαρούμενοι, που τα αποτελέσματα του μικρού μας δημοψηφίσματος είναι στην πραγματικότητα πύλη για «μεγάλα» θέματα, συναισθήματα και αγωνίες που αξίζει να επικοινωνήσουμε στον έξω κόσμο.

Στο σύνολο 300+ μαμάδες καταθέσαμε την άποψή μας για τη σχέση με το νέο εαυτό μας, το σύντροφο, το σεξ, την εργασία, αλλά και ακόμα περισσότερο τα μάτια των άλλων πάνω μας, τώρα που περάσαμε στο κεφάλαιο μητρότητα και έχουμε έναν νέο ρόλο. Τώρα “Είμαι μαμά”.

Πιο συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα που είδαμε ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενα, όμως υπήρξαν και κάποια που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι το 76% των ερωτηθέντων μητέρων απάντησαν πως δεν τους αρέσει, όταν δέχονται σχόλια από άλλες γυναίκες για το «πως θα έπρεπε να κάνουν κάτι», δεν είναι κάτι που παρατηρούμε συχνά στην καθημερινότητα μας. Σπάνια θα ακούσουμε μια μητέρα να απαντά σε μια γυναίκα που την έκανε μόλις ένα σχόλιο, πως αυτό το σχόλιο δεν είναι κάτι που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή ή που το ζήτησε. Αντίθετα συχνά παρατηρούμε μητέρες να ανταλλάζουν συμβουλές και σχόλια με μεγάλη ευκολία. Παράλληλα, η αλλαγή στη σεξουαλική ζωή των ερωτηθέντων γυναικών σε ποσοστό 83%, είναι επίσης κάτι που σπάνια έρχεται στο προσκήνιο ή συζητάται ανοιχτά στον κοντινό κύκλο των γονιών. Αναφέρεται η έλλειψη χρόνου ή ανασφάλεια σχετικά με την εμφάνιση μετά την εγκυμοσύνη ή κόπωση αλλά σπάνια η ερωτική ζωή των νέων γονιών.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί το πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων, που ζήτησαν βοήθεια από σύμβουλο ψυχικής υγείας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τον πρώτο καιρό με το μωρό. Ενώ πρόκειται για μια έντονη περίοδο με μεγάλες αλλαγές για όλα τα μέλη της οικογένειας, σπάνια υπάρχει συναισθηματική υποστήριξη για νέους γονείς.

Μέσα από την πλατφόρμα του MyParenthood, ο στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε με τη βοήθεια ειδικών, το ζευγάρι στο ταξίδι του στη γονεϊκότητα.

Ευχαριστούμε θερμά όλες σας που πήρατε μέρος και μοιραστήκατε τις σκέψεις σας για το τι σημαίνει “Είμαι μαμά”.

Μην ξεχνάς. Είμαστε η δύναμη που θα φέρει την αλλαγή!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νιώθεις ότι οι άλλοι περιμένουν να αλλάξεις στοιχεία της καθημερινότητάς σου (π.χ. τις εξόδους, το ντύσιμό σου, τις παρέες κτλ.) τώρα που έγινες μαμά; 

ΝΑΙ 67%     ΟΧΙ 33%

Τι σκέφτεσαι όταν άλλες γυναίκες σου λένε “πώς να το κάνεις σωστά”; 

ΓΚΡΡΡ… 76% ΑΚΟΥΩ 24%

Nιώθεις ότι το φορτίο της γονεϊκότητας μοιράζεται ισότιμα;  

ΝΑΙ 24% ΟΧΙ 76%

Πιστεύεις ότι επαναλαμβάνεις αυτά που έκαναν οι γονείς σου; 

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ 56%   ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 44%

Επέστρεψες στην εργασία σου αφού έγινες μητέρα; 

ΦΥΣΙΚΑ! 54% ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ… 46%

Πιστεύεις ότι τώρα που έγινες μαμά, ο περίγυρος περιμένει να κάνεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα, με ένα συγκεκριμένο τρόπο; Σε ενοχλεί αυτό; 

ΣΥΧΝΑ 81%  ΟΧΙ 19%

Αισθάνεσαι ένοχη όταν βγαίνεις έξω χωρίς το μωρό σου;  

ΝΑΙ 62%   ΟΧΙ 38%

Σου λείπουν πράγματα από τη ζωή σου πριν γίνεις μητέρα;  

ΕΧΩ ΛΙΣΤΑ 41%   ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ 59%

Απευθύνθηκες εσύ ή ο σύντροφός σου σε σύμβουλο ψυχικής υγείας στην εγκυμοσύνη σου ή το πρώτο καιρό με το μωρό στο σπίτι;

ΝΑΙ 14%   ΟΧΙ 86%

Η μητρότητα έχει αλλάξει τη σεξουαλική σου ζωή;  

ΝΑΙ 83%  ΟΧΙ 17%

Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram και μοιρασου μαζί μας τις δικές σου ιδέες και σκέψεις!

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top