fbpx

Μια ιστορία για τη μεγάλη μάχη της προωρότητας

H μαία Σοφία Τσιρώνη μοιράζεται μαζί μας μια συγκινητική, βιωματική ιστορία προωρότητας. 

Θέλω να κάνω μια κατάθεση μία ξεχωριστής, προσωπικής μου εμπειρίας, ανάμεσα σε εμένα και μια λεχώνα πρόωρου μωρού σε περιοχή της επαρχίας, η οποία βρήκε ανάσα βοήθειας μέσα από το MyParenthood.  

Είναι πρωί και μόλις έχω φτάσει στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας όπου εργάζομαι. Δέχομαι ένα τηλεφώνημα από μια πανικόβλητη γυναίκα  που με εκλιπαρούσε να τη βοηθήσω. Μου εξηγεί ότι γέννησε πριν 3 μέρες σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας και το μωρό το κρατήσανε στη ΜΕΘ λόγω προωρότητας. Συνεχίζει εξηγώντας μου, ότι δεν έκοψε το γάλα της, γιατί ήθελε οπωσδήποτε να θηλάσει το μωρό της μόλις βγει από τη μηχανική υποστήριξη! Έτσι λοιπόν, την 3η ημέρα γύρισε στο σπίτι, χωρίς το μωρό της και με το θήλαστρο άδειαζε το στήθος της κάθε 3 ώρες υποφέροντας από το διογκωμένο στήθος της. Μη γνωρίζοντας κάποια μαία να απευθυνθεί, αναζήτησε στη Google «μαία στην Καρδίτσα» και η μηχανή αναζήτησης εμφάνισε το δικό μου όνομα στο MyParenthood. Aναζήτησε άμεσα το τηλέφωνό μου και το επόμενο πρωί με κάλεσε γεμάτη αγωνία.

Την άκουγα απελπισμένη και προσπάθησα να την καθησυχάσω. Για να το πετύχω, τις έδωσα τις πρώτες οδηγίες από το τηλέφωνο και αργότερα, το μεσημέρι, πήγα να τη βοηθήσω από κοντά. Εκεί της έδειξα ό,τι χρειαζόταν: τον τρόπο να μαλακώνουμε το στήθος, πώς να κάνουμε τράπεζα γάλακτος, τι είναι η “υπερφόρτωση της 3ης με 4ης μέρας τοκετού” και της έδωσα οδηγίες για ομοιοπαθητικά φάρμακα.  

 Μου μίλησε για τις φοβίες της όσον αφορά στο μωρό της. Προσπάθησα να τη στηρίξω ψυχικά στον αγώνα της, λέγοντάς της για τη δύναμη που έχει η μάνα και πως όπως φαντάζεται η μάνα για το σπλάχνο της έτσι θα γίνει αυτό! ‘Ηθελα να είμαι σίγουρη ότι πρέπει να γνωρίζει πόσο συνδεδεμένη είναι πνευματικά με το μωρό της πνευματικά ακόμα και από μακριά: Να κλείνει τα μάτια της και να του μιλάει, να το παίρνει αγκαλιά και να το χαϊδεύει, να του στέλνει φως αγάπης και ίασης να το θωρακίζει με αυτό το φως της αγάπης της. Μοιράστηκα μαζί της τη δική μου εμπειρία, τότε που έβαλα το γιο μου στην εντατική 18 χρόνων κι ενώ οι γιατροί μας λέγανε να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, εγώ αγνοούσα κάθε τους λέξη κι έλεγα “αποκλείεται το παιδί μου θα γίνει όπως πριν!”. Και το παιδί μου τα κατάφερε!  

Το βράδυ, χάρηκα ιδιαίτερα όταν έλαβα το μήνυμά της στο οποίο μου εξέφραζε πόσο ευγνώμων ήταν για όλη την στήριξη που της πρόσφερα και πόσο τυχερή στάθηκε που με γνώρισε.  

Στη ζωή, τίποτε άλλωστε δεν είναι τυχαίο. Θα ήθελα εδώ ως επαγγελματίας μαία, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο MyParenthood, που μου έδωσε στην ευκαιρία να στηρίξω μια νέα μαμά ώστε να βγει γαλήνη και δύναμη να βοηθήσει τον εαυτό της και το μωράκι της.Το MyParenthood υπήρξε η αφορμή να συναντηθώ με μια νεαρή λεχώνα που χρειαζόταν τη βοήθειά μου.  

Κι εμένα αυτή είναι μεγαλύτερή μου ικανοποίηση.  

Υ.Γ Το μωράκι γύρισε στο σπίτι και είναι στην αγκαλιά της μαμάς του.

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top