fbpx

Αθανάσιος Κανελλόπουλος

Thanos Kanellopoulos
ΠΙΣΩ
Βιογραφικό

Πιστεύω ακράδαντα πως γονιός δε γεννιέσαι μα γίνεσαι. Θα χαρώ να συνοδέψω τους γονείς στο ταξίδι των πρώτων μαγικών χρόνων ζωής των παιδιών τους με καίριες συμβουλές και κατευθύνσεις.

Aκαδημαϊκή εκπαίδευση

Ο Κανελλόπουλος Αθανάσιος είναι Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων.

Αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο, το 2004, και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη “Διαχείριση Περιβαλλοντικών Κρίσεων με επιπτώσεις στην υγεία”.

Μεταξύ των σημαντικών εκπαιδεύσεων του ξεχωρίζουν η Εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων και η Εκπαίδευση στην Ψυχοφαρμακολογία Παιδιών & Εφήβων στο School of Child & Adolescent Psychiatric Pharmacology του European College of Neuropsychopharmacology, στη Βενετία, συνδυάζοντας έτσι το βέλτιστο των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Παιδιών & Εφήβων στο 251 ΓΝΑ, στο Τμήμα Εφήβων του Γ.Ν. Γ. Γεννηματάς και στο Γ.Ν. Παίδων Π & Α. Κυριακού όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του το 2012.

Ειδικεύσεις – δράσεις – βραβεύσεις

Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε το Course on the Leadership & Professional Skills του International Association for the Improvement of Mental Health Programmes, World Psychiatric Association, υπό τη διέυθυνση του θρυλικού καθηγητή Ψυχιατρικης και τ. Προέδρου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, Νorman Sartorius και του πρωτοπόρου της Κοινωνικής Ψυχιατρικής Sir Graham Thornicroft.

Το 2015 και το 2018 όταν το σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έλαβε χώρα στην Αθήνα, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος ήταν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τις ίδιες χρονιές ήταν αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συνέδριου του Young Psychiatrist Network και του World Congress of Early Career Psychiatrists που έγιναν στην Ελλάδα.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής & Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας, στο Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία», του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συντονίζει το Ιατρείο Δυσφορίας Φύλου.

Στο παρελθόν διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Baku International Mental Health Center στο Αζερμπαιτζάν, το οποίο ήταν η πρώτη και εώς τώρα μοναδική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδίων και Εφήβων της χώρας. Εκεί σχεδίασε και υλοποίησε σημαντικές εκπαιδεύσεις νέων ειδικών ψυχικής υγείας όπως και προγράμματα καλών πρακτικών κατά του σχολικού εκφοβισμού και των εξαρτήσεων σε συνεργασία με τις αρμόδιες εγχώριες αρχές.

Στο πεδίο του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Υποέργου «Μηχανισμός Άμεσης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση και πρόληψη της σχολικής βίας και του εφοβισμού» που υλοποιήθηκε από την Ε.ΨΥ.Π.Ε. στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων το 2014.

Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος και Κλινικός Επόπτης σε τμήματα σημαντικών Οργανώσεων όπως η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου και το Χαμόγελο του Παιδιού. Στο Χαμόγελο του Παιδιού εργάστηκε ως Παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ημέρας “Το Σπίτι Του Παιδιού”, το πρώτο θεραπευτικό κέντρο για παιδιά θύματα κακοποίησης και παραμέλησης στην Ελλάδα.

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικό ερευνητικό έργο με πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων και δεκάδες ομιλίες σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια και forum.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τομέα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων του European Federation of Psychiatric Trainees, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νέων Παιδοψυχιάτρων (I.A.C.A.P.A.P. Early Career CAP Council), μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Ειδικευομένων Ψυχιατρικής και Ταμίας της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας.

Διετέλεσε επίσης μέλος συμβουλίων πού σχεδίαζαν και πρότειναν πολιτικές ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρονται ενδεικτικά η θέση του σαν αναπληρωματικό μέλος στην Ομάδα Εργασίας Παιδοψυχιατρικής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και σαν Εκπρόσωπος του EFPT στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων στον Κλάδο της Παιδοψυχιατρικής (UEMS CAP).

Έχει βραβευτεί με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ψυχιατρική Εταιρεία (EPA) το 2016 στη Μαδρίτη και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (ESCAP) στη Γενεύη το 2017.

Το 2018 βραβεύτηκε με το Internship Award του European College of Neuropsychopharmacology  και εκπαίδευτηκε στη Μαδρίτη στο φημισμένο ερευνητικό και κλινικό κέντρο στο Νοσοκομείο G. Maranon. IiSGM, CIBERSAM με μέντορα τον τ. Πρόεδρο του ECNP καθηγητή Celso Arango.

Έχει τιμηθεί με βραβεία για τις προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις του σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά συνέδρια

Στα κλινικά ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνονται οι συναισθηματικές διαταραχές, η δυσφορία του φύλου σε παιδιά και εφήβους, οι αναπτυξιακές διαταραχές και το Υπερκινητικό Σύνδρομο στα παιδιά.

Σημερινή δραστηριότητα

Είναι Επιστημονικός Επόπτης σε επιλεγμένα Κέντρα Ειδικά Θεραπειών και επιπλέον του ιδιωτικού ιατρείου που διατηρεί από το 2012 στην Αθήνα, συνεργάζεται με το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου και το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περιθάλψεως του Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος.

Ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος είναι Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Ψυχιάτρων και Ειδικών Ψυχικής Υγείας, που είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη πάνω από 6000 ειδικούς ψυχικής υγείας και σκοπούς την προαγωγή της ψυχιατρικής και παιδοψυχιατρικής μέσω εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου και τη χάραξη πολιτικών ψυχικής  υγείας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Μιλάει 5 γλώσσες και στα ενδιαφέροντα του είναι οι τέχνες και τα ταξίδια.

 

Μπορείς να βρεις εδώ όλους τους συνεργάτες του MyParenthood.

Μόλις προσθέσατε αυτό το προϊόν στο καλάθι σας

Live Masterclass
Επιβεβαίωση εγγραφής
Scroll to Top